Yüksek Lisans Programları
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - BESLENME VE DİYETETİK - - YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)
Program Tanıtımı
E-Öğrenme
Program Çıktıları
1 |
1. Beslenme ve Diyetetik alanında disipline özgü eğitim ile kazandıkları teorik bilgileri pratik uygulama alanlarında kullanabilme becerisi |
2 |
2. Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, analitik yöntemlerle çözümleme, güncel literatür ile inceleme ve değerlendirme becerisi |
3 |
3. Bireysel olarak veya grup çalışmalarında etkin bir şekilde sorumluluk alma becerisi |
4 |
4. Mesleki uygulamalarda gerekli olan ekipmanlar ve bilişim teknolojilerini etkin kullanma becerisi |
5 |
5. Öğrenim süresince ve sonrasında ulusal ve/veya uluslararası düzeyde yaşam boyu öğrenme bilinci ve kendini sürekli yenileme becerisi |
6 |
6. Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütme, bu çalışma ile ilgili deney yapma, veri toplama, sonuçlarını analiz etme, arşivleme ve elde edilen sonuçları çözme ve/veya yorumlama yeteneği ile bu alanda çalışan diğer meslek grupları ile işbirliği yaparak gereken sorumluluğu alma becerisi |
Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
2
3
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
2
3
4
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
2
3
Ders - Program Çıktıları İlişkisi
Ders Adı
Program Çıktıları
Biyoistatistik
İleri Beslenme-I
İleri Beslenme-II
Sağlık Bilimlerinde Araştırma Planlama
Seminer
Tez Çalışması
Tez Çalışması
Uzmanlık Alan Dersi
Uzmanlık Alan Dersi
Ders Planı
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem |
Ders Kodu |
Dersin Sunulduğu Dil |
Ders Adı |
Ders Türü |
D |
U |
L |
AKTS |
Rapor |
BES501
|
TÜRKÇE |
İleri Beslenme-I |
Zorunlu |
3 |
- |
- |
6 |
|
BES503
|
TÜRKÇE |
Sağlık Bilimlerinde Araştırma Planlama |
Zorunlu |
3 |
- |
- |
6 |
|
BESYMS-I
|
TÜRKÇE |
Seçmeli Ders-I |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
18 |
|
|
|
|
Toplam |
8 |
0 |
0 |
30 |
2. Dönem |
Ders Kodu |
Dersin Sunulduğu Dil |
Ders Adı |
Ders Türü |
D |
U |
L |
AKTS |
Rapor |
BES502.1
|
TÜRKÇE |
İleri Beslenme-II |
Zorunlu |
3 |
- |
- |
8 |
|
BES508
|
TÜRKÇE |
Seminer |
Zorunlu |
- |
- |
- |
6 |
|
BESYMS-II
|
TÜRKÇE |
Seçmeli Ders-II |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
12 |
|
LEE552
|
TÜRKÇE |
Biyoistatistik |
Zorunlu |
3 |
- |
- |
4 |
|
|
|
|
Toplam |
8 |
0 |
0 |
30 |
3. Dönem |
Ders Kodu |
Dersin Sunulduğu Dil |
Ders Adı |
Ders Türü |
D |
U |
L |
AKTS |
Rapor |
BES510
|
TÜRKÇE |
Tez Çalışması |
Zorunlu |
- |
- |
- |
25 |
|
BES520
|
TÜRKÇE |
Uzmanlık Alan Dersi |
Zorunlu |
- |
- |
- |
5 |
|
|
|
|
Toplam |
0 |
0 |
0 |
30 |
4. Dönem |
Ders Kodu |
Dersin Sunulduğu Dil |
Ders Adı |
Ders Türü |
D |
U |
L |
AKTS |
Rapor |
BES510
|
TÜRKÇE |
Tez Çalışması |
Zorunlu |
- |
- |
- |
25 |
|
BES520
|
TÜRKÇE |
Uzmanlık Alan Dersi |
Zorunlu |
- |
- |
- |
5 |
|
|
|
|
Toplam |
0 |
0 |
0 |
30 |
BESYMS-I - Seçmeli Ders-I |
Ders Kodu |
Dersin Sunulduğu Dil |
Ders Adı |
Ders Türü |
D |
U |
L |
AKTS |
Rapor |
BES552 |
TÜRKÇE |
Enteral ve Parenteral Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES553 |
TÜRKÇE |
Diabetes Mellitus ve Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES554 |
TÜRKÇE |
Besin Destekleri |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES555 |
TÜRKÇE |
Toplu Beslenme Sistemlerinde Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES556 |
TÜRKÇE |
Spor Beslenmesi |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES557 |
TÜRKÇE |
İşlevsel Besinler |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES559 |
TÜRKÇE |
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES561 |
TÜRKÇE |
Yetişkin Hastalıklarının Fetal Orijinleri |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES562 |
TÜRKÇE |
Vücut Ağırlığı Denetimi ve Yeme Davranış Bozuklukları |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES563 |
TÜRKÇE |
Böbrek Hastalıkları ve Besleme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES564 |
TÜRKÇE |
Kinantropometri |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES565 |
TÜRKÇE |
Kalp Damar Hastalıkları ve Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES566 |
TÜRKÇE |
Bariatrik Cerrahi ve Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES567 |
TÜRKÇE |
Beslenme ile İlintili Hastalıklarda Metabolik Ve Biyokimyasal Değişiklikler-I |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES569 |
TÜRKÇE |
Yaşlılarda Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES571 |
TÜRKÇE |
Besin Ögesi-Besin Ögesi Etkileşimi |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES573 |
TÜRKÇE |
Bilim Felsefesi ve Yayın Etiği |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES575 |
TÜRKÇE |
Ketojenik Diyetler ve Klinik Kullanım Alanları |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES577 |
TÜRKÇE |
Tip 1 Diyabette Karbonhidrat Sayımı ve Egzersiz Yönetimi |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BESYMS-II - Seçmeli Ders-II |
Ders Kodu |
Dersin Sunulduğu Dil |
Ders Adı |
Ders Türü |
D |
U |
L |
AKTS |
Rapor |
BES552 |
TÜRKÇE |
Enteral ve Parenteral Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES553 |
TÜRKÇE |
Diabetes Mellitus ve Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES554 |
TÜRKÇE |
Besin Destekleri |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES555 |
TÜRKÇE |
Toplu Beslenme Sistemlerinde Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES556 |
TÜRKÇE |
Spor Beslenmesi |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES557 |
TÜRKÇE |
İşlevsel Besinler |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES559 |
TÜRKÇE |
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES561 |
TÜRKÇE |
Yetişkin Hastalıklarının Fetal Orijinleri |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES562 |
TÜRKÇE |
Vücut Ağırlığı Denetimi ve Yeme Davranış Bozuklukları |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES563 |
TÜRKÇE |
Böbrek Hastalıkları ve Besleme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES564 |
TÜRKÇE |
Kinantropometri |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES565 |
TÜRKÇE |
Kalp Damar Hastalıkları ve Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES566 |
TÜRKÇE |
Bariatrik Cerrahi ve Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES567 |
TÜRKÇE |
Beslenme ile İlintili Hastalıklarda Metabolik Ve Biyokimyasal Değişiklikler-I |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES569 |
TÜRKÇE |
Yaşlılarda Beslenme |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES571 |
TÜRKÇE |
Besin Ögesi-Besin Ögesi Etkileşimi |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES573 |
TÜRKÇE |
Bilim Felsefesi ve Yayın Etiği |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES575 |
TÜRKÇE |
Ketojenik Diyetler ve Klinik Kullanım Alanları |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|
BES577 |
TÜRKÇE |
Tip 1 Diyabette Karbonhidrat Sayımı ve Egzersiz Yönetimi |
Seçmeli |
2 |
- |
- |
6 |
|