GERİ DÖN

Yüksek Lisans Programları


LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ - BESLENME VE DİYETETİK - - YÜKSEK LİSANS (TEZLİ)


Program Tanıtımı

E-Öğrenme


Program Çıktıları

1 1. Beslenme ve Diyetetik alanında disipline özgü eğitim ile kazandıkları teorik bilgileri pratik uygulama alanlarında kullanabilme becerisi
2 2. Beslenme ve Diyetetik alanındaki problemleri saptama, analitik yöntemlerle çözümleme, güncel literatür ile inceleme ve değerlendirme becerisi
3 3. Bireysel olarak veya grup çalışmalarında etkin bir şekilde sorumluluk alma becerisi
4 4. Mesleki uygulamalarda gerekli olan ekipmanlar ve bilişim teknolojilerini etkin kullanma becerisi
5 5. Öğrenim süresince ve sonrasında ulusal ve/veya uluslararası düzeyde yaşam boyu öğrenme bilinci ve kendini sürekli yenileme becerisi
6 6. Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili sahip olduğu bilgi birikimini kullanarak bir çalışmayı bağımsız olarak yürütme, bu çalışma ile ilgili deney yapma, veri toplama, sonuçlarını analiz etme, arşivleme ve elde edilen sonuçları çözme ve/veya yorumlama yeteneği ile bu alanda çalışan diğer meslek grupları ile işbirliği yaparak gereken sorumluluğu alma becerisi

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
BİLGİ
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
4
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
2
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 
3
Program Çıktıları
 
 
 
 
 
 

Ders - Program Çıktıları İlişkisi

Ders Adı
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
Biyoistatistik
0
0
0
0
0
0
İleri Beslenme-I
0
0
0
0
0
0
İleri Beslenme-II
0
0
0
0
0
0
Sağlık Bilimlerinde Araştırma Planlama
0
4
0
1
2
4
Seminer
0
0
0
0
0
0
Tez Çalışması
0
0
0
0
0
0
Tez Çalışması
0
0
0
0
0
0
Uzmanlık Alan Dersi
0
0
0
0
0
0
Uzmanlık Alan Dersi
0
0
0
0
0
0

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES501 TÜRKÇE İleri Beslenme-I Zorunlu 3 - - 6
BES503 TÜRKÇE Sağlık Bilimlerinde Araştırma Planlama Zorunlu 3 - - 6
BESYMS-I TÜRKÇE Seçmeli Ders-I Seçmeli 2 - - 18
Toplam 8 0 0 30
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES502.1 TÜRKÇE İleri Beslenme-II Zorunlu 3 - - 8
BES508 TÜRKÇE Seminer Zorunlu - - - 6
BESYMS-II TÜRKÇE Seçmeli Ders-II Seçmeli 2 - - 12
LEE552 TÜRKÇE Biyoistatistik Zorunlu 3 - - 4
Toplam 8 0 0 30
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES510 TÜRKÇE Tez Çalışması Zorunlu - - - 25
BES520 TÜRKÇE Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu - - - 5
Toplam 0 0 0 30
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES510 TÜRKÇE Tez Çalışması Zorunlu - - - 25
BES520 TÜRKÇE Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu - - - 5
Toplam 0 0 0 30
BESYMS-I - Seçmeli Ders-I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES552 TÜRKÇE Enteral ve Parenteral Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES553 TÜRKÇE Diabetes Mellitus ve Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES554 TÜRKÇE Besin Destekleri Seçmeli 2 - - 6
BES555 TÜRKÇE Toplu Beslenme Sistemlerinde Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Seçmeli 2 - - 6
BES556 TÜRKÇE Spor Beslenmesi Seçmeli 2 - - 6
BES557 TÜRKÇE İşlevsel Besinler Seçmeli 2 - - 6
BES559 TÜRKÇE Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Seçmeli 2 - - 6
BES561 TÜRKÇE Yetişkin Hastalıklarının Fetal Orijinleri Seçmeli 2 - - 6
BES562 TÜRKÇE Vücut Ağırlığı Denetimi ve Yeme Davranış Bozuklukları Seçmeli 2 - - 6
BES563 TÜRKÇE Böbrek Hastalıkları ve Besleme Seçmeli 2 - - 6
BES564 TÜRKÇE Kinantropometri Seçmeli 2 - - 6
BES565 TÜRKÇE Kalp Damar Hastalıkları ve Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES566 TÜRKÇE Bariatrik Cerrahi ve Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES567 TÜRKÇE Beslenme ile İlintili Hastalıklarda Metabolik Ve Biyokimyasal Değişiklikler-I Seçmeli 2 - - 6
BES569 TÜRKÇE Yaşlılarda Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES571 TÜRKÇE Besin Ögesi-Besin Ögesi Etkileşimi Seçmeli 2 - - 6
BES573 TÜRKÇE Bilim Felsefesi ve Yayın Etiği Seçmeli 2 - - 6
BES575 TÜRKÇE Ketojenik Diyetler ve Klinik Kullanım Alanları Seçmeli 2 - - 6
BES577 TÜRKÇE Tip 1 Diyabette Karbonhidrat Sayımı ve Egzersiz Yönetimi Seçmeli 2 - - 6
BESYMS-II - Seçmeli Ders-II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES552 TÜRKÇE Enteral ve Parenteral Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES553 TÜRKÇE Diabetes Mellitus ve Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES554 TÜRKÇE Besin Destekleri Seçmeli 2 - - 6
BES555 TÜRKÇE Toplu Beslenme Sistemlerinde Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Seçmeli 2 - - 6
BES556 TÜRKÇE Spor Beslenmesi Seçmeli 2 - - 6
BES557 TÜRKÇE İşlevsel Besinler Seçmeli 2 - - 6
BES559 TÜRKÇE Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Seçmeli 2 - - 6
BES561 TÜRKÇE Yetişkin Hastalıklarının Fetal Orijinleri Seçmeli 2 - - 6
BES562 TÜRKÇE Vücut Ağırlığı Denetimi ve Yeme Davranış Bozuklukları Seçmeli 2 - - 6
BES563 TÜRKÇE Böbrek Hastalıkları ve Besleme Seçmeli 2 - - 6
BES564 TÜRKÇE Kinantropometri Seçmeli 2 - - 6
BES565 TÜRKÇE Kalp Damar Hastalıkları ve Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES566 TÜRKÇE Bariatrik Cerrahi ve Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES567 TÜRKÇE Beslenme ile İlintili Hastalıklarda Metabolik Ve Biyokimyasal Değişiklikler-I Seçmeli 2 - - 6
BES569 TÜRKÇE Yaşlılarda Beslenme Seçmeli 2 - - 6
BES571 TÜRKÇE Besin Ögesi-Besin Ögesi Etkileşimi Seçmeli 2 - - 6
BES573 TÜRKÇE Bilim Felsefesi ve Yayın Etiği Seçmeli 2 - - 6
BES575 TÜRKÇE Ketojenik Diyetler ve Klinik Kullanım Alanları Seçmeli 2 - - 6
BES577 TÜRKÇE Tip 1 Diyabette Karbonhidrat Sayımı ve Egzersiz Yönetimi Seçmeli 2 - - 6