Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BES502.1 | İleri Beslenme-II | DERS | 1 | 2 | 8.00 |
Yüksek Lisans
Sağlığın korunması ve devam ettirilmesinde insan beslenmesinin rolünün ayrıntılı olarak irdelenmesidir. Mikro besin öğelerinin (Vitamin ve Mineraller) metabolizmasının biyokimya, fizyoloji ve beslenme bilimleri açısından değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Doç. Dr. Mehmet AKMAN
1 | Beslenme ile ilgili önemli noktalarda ileri düzey bilgi sahibi olur |
2 | Mikro besin ögeleri ve sağlıkla etkileşimleri konusunda bilgi becerilerini uygulama yetkinliği kazanır |
3 | Beslenme ve diyetetik alanında basılı materyalleri irdeler, derleyip sunar |
4 | Beslenme ile ilgili yeni konularda tartışma yetkinliği kazanır (düşünme, bilgiye ulaşma, değerlendirme ve sentez edebilme) |
BİRİNCİ ÖĞRETİM
Dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
[Yok]
Mikro besin öğelerinin asimilasyonu ve kullanımları vurgulanmakta olup enerji dengesi, karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmaları ve bunların sağlıkla olan etkileşimleri ders, tartışma ve öğrenci seminerleri şeklinde incelenmektedir.
Hafta | Konular (Teorik) | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tanışma, Dersin işleyişi hakkında genel bilgilendirme | ||
2 | Proje Konularının Dağıtılması | ||
3 | Yağda çözünen vitaminler (A ve K vit.) | ||
4 | Yağda Çözünen vitaminler (E ve K vit) | ||
5 | Mineraller ve Beslenmedeki önemi | ||
6 | Ca ve P | ||
7 | Mg ve K | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Demir ve Bakır | ||
10 | Sodyum ve Flor | ||
11 | Diğer mineraller | ||
12 | Öğrenci sunumları | ||
13 | Öğrenci sunumları | ||
14 | Öğrenci sunumları | ||
15 | Öğrenci sunumları | ||
16 | Final sınavı |
1.Introduction to Human Nutrition (ISBN: 978-1-4051-6807-6); The Nutrition Society, 2nd Edition, Wiley-Blackwell Publishing. 2009. 2.Nutrition and Metabolism (ISBN: 978-1-4051-6808-3); The Nutrition Society, Wiley-Blackwell Publishing. 2011. 3.Metabolic Regulation: A Human Perspective, 3rd edition (ISBN: 978-1-4051-8359-8); Wiley-Blackwell Publishing. 2010. 4.Modern Nutrition in Health and Disease, 11th edition (ISBN: 978-1-6054-7461-8); Williams & Wilkins. 2014. 5.Biochemical and Physiological and Molecular Aspects of Human Nutrition, 4th edition (ISBN: 978-0-323-44181-0); Elsevier, 2019.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 50 |
Rapor Sunma | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Rapor Sunma | 1 | 50 |
Proje Sunma | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 50 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 50 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Toplam İş Yükü (saat) | 0 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | |
ÖÇ 1 | ||||||
ÖÇ 2 | ||||||
ÖÇ 3 | ||||||
ÖÇ 4 |