Ders Öğretim Planı
| Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Yüksek Lisans
| 1 |
Temel kalite ile ilgili terimleri ve kalite yönetim sistemlerini bilir. |
| 2 |
ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemini tanımlar. |
| 3 |
Gıda güvenliği yönünden HACCP sisteminin önemini kavrar |
| 4 |
Gıda Üretiminde ve güvenliğinde ISO22000 ve HACCP sisteminin kurulması aşamasını çok yönlü değerlendirir. |
| 5 |
Kalite yönetim sistemlerini Gıda güvenliği açısından gıda üretim işletmelerine adapte eder. |
[Yok]
| Hafta |
Konular (Teorik) |
Uygulama |
Laboratuvar |
| 1 |
Kalite İle İlgili Kavramlar ve Kalite Kontrolü |
|
|
| 2 |
Gıda Güvenliği Sistemlerine Giriş |
|
|
| 3 |
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi |
|
|
| 4 |
HACCP- ISO 22000 Sistemlerinin Prensipleri |
|
|
| 5 |
Ön Koşul Programları, GMP (Good Manufacturing Practice - İyi Üretim
Teknikleri/ Uygulamaları) |
|
|
| 6 |
HACCP Sisteminde Tehlike Analizi |
|
|
| 7 |
Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi |
|
|
| 8 |
Arasınav |
|
|
| 9 |
Kritik Limitlerin Oluşturulması |
|
|
| 10 |
Dökümantasyon Sisteminin Oluşturulması |
|
|
| 11 |
Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin İzlenmesi, Düzeltici Faaliyetlerin Oluşturulması |
|
|
| 12 |
Toplam Kalite Yönetim Sistemi |
|
|
| 13 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri Entegrasyonu: ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi
standardının yanı sıra, GMP (Good Manufacturing Practice - İyi Üretim
Teknikleri/ Uygulamaları) ve HACCP (Hazard Analysis Critical Control PointTehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları), BRC (British Retails
Concortium), IFS (international Food Standart), ISO 22000 gibi
uygulamaların sistem tamamlayıcısı olarak kombine edilmesi. |
|
|
| 14 |
Örnek Kalite Yönetim Sistemleri çalışmaları öğrenci sunumları |
|
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Ara Sınav |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
Adet |
Değer |
| Final Sınavı |
1 |
100 |
|
Toplam
|
100
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
50
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
50
|
| Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
| Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
| Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
| Derse Katılım |
14 |
3 |
42 |
| Gösterme |
1 |
1 |
1 |
| Proje Sunma |
1 |
1 |
1 |
| Makale Kritik Etme |
1 |
4 |
4 |
| Bireysel Çalışma |
14 |
3 |
42 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
1 |
20 |
20 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
1 |
30 |
30 |
|
Toplam İş Yükü (saat)
|
142
|
|
PÇ 1 |
PÇ 2 |
PÇ 3 |
PÇ 4 |
PÇ 5 |
PÇ 6 |
| ÖÇ 1 |
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 2 |
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 3 |
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 4 |
|
|
|
|
|
|
| ÖÇ 5 |
|
|
|
|
|
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek