GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Yüksek Lisans





1 Temel kalite ile ilgili terimleri ve kalite yönetim sistemlerini bilir.
2 ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemini tanımlar.
3 Gıda güvenliği yönünden HACCP sisteminin önemini kavrar
4 Gıda Üretiminde ve güvenliğinde ISO22000 ve HACCP sisteminin kurulması aşamasını çok yönlü değerlendirir.
5 Kalite yönetim sistemlerini Gıda güvenliği açısından gıda üretim işletmelerine adapte eder.



[Yok]



Hafta Konular (Teorik) Uygulama Laboratuvar
1 Kalite İle İlgili Kavramlar ve Kalite Kontrolü
2 Gıda Güvenliği Sistemlerine Giriş
3 ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
4 HACCP- ISO 22000 Sistemlerinin Prensipleri
5 Ön Koşul Programları, GMP (Good Manufacturing Practice - İyi Üretim Teknikleri/ Uygulamaları)
6 HACCP Sisteminde Tehlike Analizi
7 Kritik Kontrol Noktalarının Belirlenmesi
8 Arasınav
9 Kritik Limitlerin Oluşturulması
10 Dökümantasyon Sisteminin Oluşturulması
11 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin İzlenmesi, Düzeltici Faaliyetlerin Oluşturulması
12 Toplam Kalite Yönetim Sistemi
13 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri Entegrasyonu: ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi standardının yanı sıra, GMP (Good Manufacturing Practice - İyi Üretim Teknikleri/ Uygulamaları) ve HACCP (Hazard Analysis Critical Control PointTehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları), BRC (British Retails Concortium), IFS (international Food Standart), ISO 22000 gibi uygulamaların sistem tamamlayıcısı olarak kombine edilmesi.
14 Örnek Kalite Yönetim Sistemleri çalışmaları öğrenci sunumları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 50
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 50


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Gösterme 1 1 1
Proje Sunma 1 1 1
Makale Kritik Etme 1 4 4
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 30 30
Toplam İş Yükü (saat) 142

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6
ÖÇ 1
ÖÇ 2
ÖÇ 3
ÖÇ 4
ÖÇ 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek