2018 yılında kurulan İzmir Tınaztepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, ilk kez 2020-2021 Akademik yılında öğrenci kabul etmiştir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, İzmir'de bir vakıf üniversitesi bünyesinde mesleki eğitim veren tek kurumdur. Beslenme ve Diyetetik Bölümü lisans programı 4 yıllık eğitim ve öğretim yılından oluşmaktadır. Bölümün hedefi, Beslenme ve Diyetetik alanında uzmanlaşmış mezunlar yetiştirmek, hastalıkların tedavisi için diyet programlarını hazırlayan, bilimsel verileri pratik diyet önerilerine çeviren, bireysel olarak beslenme şekillerini belirleyen, toplu beslenme yapılan kurumlarda beslenme açısından sağlığa uygunluğu sağlayan, mesleki ve etik değerlere sahip bilimsel çalışmaları ve danışmanlıkları ile ulusal/uluslararası platformda tanınan, değer gören ve tercih edilen bir bölüm olmaktır. Bu program uygulamasıyla öğrenci, diyetisyenlik mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerileri kazanıp geliştirmektedir.
Lisans Derecesi
Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesi (AYA-YÇ): 1 Avrupa Yeterlilik Çerçevesi-Yaşam Boyu Öğrenme (AYÇ-YBÖ): 6
Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında (YKS) aldıkları Sayısal puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış öğrencilere mesleki eğitim ve öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir.
Dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift ana dal, Yan dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191221-3.htm) kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin İZTÜ Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 26-29. Maddelerinde (https://tinaztepe.edu.tr/uploads/lisans-onlisans/mobile/index.html) belirtilen koşulları yerine getirmesi gereklidir.
Beslenme ve Diyetetik Programı, Beslenme ve Diyetetik ile ilgili zorunlu dersler içermektedir. Eğitim planında ayrıca öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansı sunulan "Seçmeli Dersler" bulunmaktadır. Öğrenci 4 yıllık Lisans Programı süresince toplamda 240 AKTS'yi (200 AKTS Zorunlu; 40 AKTS Seçmeli Derslerden) tamamlamalıdır. Programdaki Seçmeli Dersler ilk yıldan başlayarak 4 yıl süresince her yarıyılda alınabilmektedir. Öğrenciler, Beslenme ve Diyetetik alanına yönelik "Toplum Beslenmesi-Yaz stajı" ile "Klinik Beslenme Çocuk", "Klinik Beslenme Yetişkin", "Toplu Beslenme Sistemleri", "Beslenme Diyetetik Alanında Çalışma- Elektif staj" stajlarını hastaneler ve IZTU BDB'nin uygun gördüğü diğer kuruluşlarda yaparak eğitimlerini tamamlamak zorundadır.
Mezunlar kamu/özel kuruluşlarda, yataklı tedavi kurumları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, ana-çocuk/toplum sağlığı merkezleri, diyet poliklinikleri bünyesinde "Araştırmacı", "Eğitici", "Tedavi ve Rehabilite Edici", "Yönetici" olarak hizmet vermelerinin yanı sıra Yüksek Öğretim Kurumları'nda "Akademisyen" olarak çalışabilmektedirler. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler 1969 yılında kurulmuş olan Türkiye Diyetisyenler Derneği (TDD)'ne "asil üye" olarak kayıt olabilirler. TDD, Avrupa Diyetetik Dernekleri Federasyonu (EFAD-European Federation of the Association of Dietitians) ve Uluslararası Diyetetik Konfederasyonu (ICDA-International Confederation of Associations of Dietetians) üyesidir.
Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesi (AYA-YÇ): 2 Avrupa Yeterlilik Çerçevesi-Yaşam Boyu Öğrenme (AYÇ-YBÖ): 7
Sınavlar, değerlendirme ve notlandırma "İZTÜ Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" (https://tinaztepe.edu.tr/uploads/lisans-onlisans/mobile/index.html) uyarınca yapılmaktadır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.
"İZTÜ Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" “Mezuniyet ve Diplomalar” bölümündeki koşulları sağlayan öğrenciler mezuniyet hakkı kazanır.
Tam Zamanlı
E-Öğrenme
Tam Zamanlı
Bölüm Başkanı: Dr. Öğretim Üyesi Serap Demir Filiz Adres: İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Aydoğdu Mahallesi, 1267/1 Sokak, No:4, Buca-İZMİR Telefon: (850) 822 49 88 Web: www.tinaztepe.edu.tr/bolumler/beslenme-ve-diyetetik
-İzmir Tınaztepe Üniversitesi Kampüsü içinde , 17 adet 50 ile 100 metrekare boyutunda (toplam 1720 metrekare büyüklüğünde), bilgisayar ve internet donanımlı öğrenci derslikler mevcuttur. Öğrencilerin konferans ortamında ders dinleyebilmesi için 250-300 kişilik Amfi Konferans Salonu da yer almaktadır. - Öğrencilerin laboratuvar ortamında demostrasyon yapabilmeleri için Mesleksel Beceriler Uygulama Laboratuarı (150 m2), Anatomi uygulama salonu (250 m2), 3 adet multidisipliner eğitim laboratuarı (toplam 850 metrekare) bulunmaktadır. Fakülte olanaklarına ek olarak, bölümümüz öğrencilerinin mesleki eğitiminde kullanılacak Beslenme İlkeleri Uygulama Laboratuvarı ve Besin Kimyası Uygulama Laboratuvarı bulunmaktadır. - Kütüphane ortamında kaynak kullanım merkezi alanı 750 metrekare olup öğrencilerin elde edebileceği 3372 kitap mevcuttur. - Öğrencilerin sosyalleşebilmeleri, alışveriş yapabilmeleri için açık alanda yeterli sosyal tesis ve alanlar mevcuttur.
1 | Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı temel ve mesleki bilgileri kuramsal ve uygulamalı olarak kullanabilme becerisine sahiptir. |
2 | Beslenme ve Diyetetik'in farklı alanlarında karşılaşabileceği problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, karar verme ve çözme becerisi kazanır. |
3 | Edindiği güncel bilgi ve becerileri kullanarak sağlıklı bireylerin, toplumun ve hasta bireylerin beslenme durumunu saptama, uygun tıbbi beslenme programlarını oluşturma ve karşılaşabileceği sorunlarda (olgu, olay, ekipman, ürün vb.) analitik düşünceyi kullanarak kanıta dayalı uygun müdahale yaklaşımlarını seçme ve uygulama becerisine sahiptir. |
4 | Toplu beslenme yapılan kurumlarda besinlerin satın alınmasından, hazırlanması, pişirilmesi servisine kadar bütün süreci yönetebilme, besin güvenliği, kalitesi açısından uygun değerlendirmeleri yapabilme, gruba özgü menü planlaması yapabilme becerisine sahiptir. |
5 | Beslenme ve Diyetetik uygulamalarında gerekli olan çağdaş bilişim teknolojilerini ve alana özgü teknolojik ekipmanları etkin kullanma becerisi kazanır. |
6 | Mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir. |
7 | Yaşam boyu öğrenme ve kalite yönetiminin önemini benimseyerek bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık konusundaki son gelişmeleri takip edebilme ve kendini sürekli geliştirme becerisi kazanır. |
8 | Beslenme Bilimleri, Diyetetik, Toplu Beslenme Sistemleri ve Toplum Beslenmesi gibi Beslenme ve Diyetetik'in farklı alanlarında ulusal/uluslararası disipliner/interdisipliner ekipte veya bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilme, sorumluluk alma, bilimsel çalışma planlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve yazılı/sözlü olarak raporlama becerisine sahiptir. |
9 | Tüm yaşam döngüsü boyunca farklı sosyodemografik özelliklere sahip bireylerin/toplumun beslenme durumunu dikkate alarak ulusal/uluslararası düzeyde bireysel/toplumsal beslenme önerilerinin geliştirilmesi; besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması konularında bilgi ve uygulamaya yönelik beceri edinir. |
10 | Bireye, topluma, mesleğe ve diğer meslek gruplarına karşı mesleki etik ilkelerine uygun davranma bilinci ve mesleki uygulamalarının hukuksal sürecine yönelik farkındalık kazanır. Meslektaşlarına ve topluma örnek olur. |
1 | Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı temel ve mesleki bilgileri kuramsal ve uygulamalı olarak kullanabilme becerisine sahiptir. |
2 | Beslenme ve Diyetetik'in farklı alanlarında karşılaşabileceği problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, karar verme ve çözme becerisi kazanır. |
3 | Edindiği güncel bilgi ve becerileri kullanarak sağlıklı bireylerin, toplumun ve hasta bireylerin beslenme durumunu saptama, uygun tıbbi beslenme programlarını oluşturma ve karşılaşabileceği sorunlarda (olgu, olay, ekipman, ürün vb.) analitik düşünceyi kullanarak kanıta dayalı uygun müdahale yaklaşımlarını seçme ve uygulama becerisine sahiptir. |
4 | Toplu beslenme yapılan kurumlarda besinlerin satın alınmasından, hazırlanması, pişirilmesi servisine kadar bütün süreci yönetebilme, besin güvenliği, kalitesi açısından uygun değerlendirmeleri yapabilme, gruba özgü menü planlaması yapabilme becerisine sahiptir. |
5 | Beslenme ve Diyetetik uygulamalarında gerekli olan çağdaş bilişim teknolojilerini ve alana özgü teknolojik ekipmanları etkin kullanma becerisi kazanır. |
6 | Mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir. |
7 | Yaşam boyu öğrenme ve kalite yönetiminin önemini benimseyerek bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık konusundaki son gelişmeleri takip edebilme ve kendini sürekli geliştirme becerisi kazanır. |
8 | Beslenme Bilimleri, Diyetetik, Toplu Beslenme Sistemleri ve Toplum Beslenmesi gibi Beslenme ve Diyetetik'in farklı alanlarında ulusal/uluslararası disipliner/interdisipliner ekipte veya bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilme, sorumluluk alma, bilimsel çalışma planlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve yazılı/sözlü olarak raporlama becerisine sahiptir. |
9 | Tüm yaşam döngüsü boyunca farklı sosyodemografik özelliklere sahip bireylerin/toplumun beslenme durumunu dikkate alarak ulusal/uluslararası düzeyde bireysel/toplumsal beslenme önerilerinin geliştirilmesi; besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması konularında bilgi ve uygulamaya yönelik beceri edinir. |
10 | Bireye, topluma, mesleğe ve diğer meslek gruplarına karşı mesleki etik ilkelerine uygun davranma bilinci ve mesleki uygulamalarının hukuksal sürecine yönelik farkındalık kazanır. Meslektaşlarına ve topluma örnek olur. |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ATA101 | TÜRKÇE | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
BES111.1 | TÜRKÇE | Beslenme İlkelerı-I | Zorunlu | 3 | - | 4 | 8 | |
BES113.2 | TÜRKÇE | Tıbbı Bıyolojı ve Genetık | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
BES115.1 | TÜRKÇE | Genel Kımya | Zorunlu | 2 | - | 1 | 4 | |
BESMS-I | TÜRKÇE | Meslekı Seçmelı Ders-I | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
İNG101 | İNGİLİZCE | İngılızce-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
OSD-I | TÜRKÇE | Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-I | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
TUR101 | TÜRKÇE | Türk Dılı I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 18 | 0 | 5 | 22 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
ATA102 | TÜRKÇE | Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
BES112 | TÜRKÇE | Beslenme İlkelerı-II | Zorunlu | 3 | - | 4 | 8 | |
BES114 | TÜRKÇE | Fızyolojı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BES116.1 | TÜRKÇE | Anatomı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BESMS-II | TÜRKÇE | Meslekı Seçmelı Ders-II | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
İNG102 | TÜRKÇE | İngılızce-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
OSD-II | TÜRKÇE | Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-II | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
TUR102 | TÜRKÇE | Türk Dılı II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 17 | 0 | 4 | 22 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES211.1 | TÜRKÇE | Beslenme Eğıtımı ve Danışmanlığı | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | |
BES213 | TÜRKÇE | Beslenme Bıyokımyası-I | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
BES215 | TÜRKÇE | Besın Kımyası ve Analızlerı-I | Zorunlu | 2 | - | 3 | 6 | |
BES217 | TÜRKÇE | Besın Mıkrobıyolojısı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BES219 | TÜRKÇE | Demografık Yapı ve Sağlık | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BESMS-III | TÜRKÇE | Meslekı Seçmelı Ders-III | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
OSD-III | TÜRKÇE | Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-III | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 15 | 0 | 3 | 25 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES212 | TÜRKÇE | Besın Kontrolü ve Mevzuatı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BES214 | TÜRKÇE | Beslenme Bıyokımyası-II | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
BES216 | TÜRKÇE | Besın Kımyası ve Analızlerı-II | Zorunlu | 2 | - | 3 | 6 | |
BES218.1 | TÜRKÇE | Anne ve Çocuk Beslenmesı | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | |
BES222 | TÜRKÇE | Fızyopatolojı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BESMS-IV | TÜRKÇE | Meslekı Seçmelı Ders-IV | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
OSD-IV | TÜRKÇE | Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-IV | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 15 | 0 | 3 | 25 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES311 | TÜRKÇE | Yetışkın Hastalarında Tıbbı Beslenme Tedavısı-I | Zorunlu | 6 | - | - | 7 | |
BES313 | TÜRKÇE | Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavısı-I | Zorunlu | 6 | - | - | 7 | |
BES315 | TÜRKÇE | Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme-I | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
BES317 | TÜRKÇE | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
BES319 | TÜRKÇE | Bıyoıstatıstık | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BESMS-V | TÜRKÇE | Meslekı Seçmelı Ders-V | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
OSD-V | TÜRKÇE | Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-V | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 24 | 0 | 0 | 26 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES312 | TÜRKÇE | Yetışkın Hastalarında Tıbbı Beslenme Tedavısı-II | Zorunlu | 6 | - | - | 7 | |
BES314 | TÜRKÇE | Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavısı-II | Zorunlu | 6 | - | - | 7 | |
BES316 | TÜRKÇE | Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme-II | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
BES318 | TÜRKÇE | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epıdemıyolojısı | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
BES322 | TÜRKÇE | Araştırma Teknıklerı | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BESMS-VI | TÜRKÇE | Meslekı Seçmelı Ders-VI | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 22 | 0 | 0 | 26 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES419 | TÜRKÇE | Proje Planlama İlkelerı-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
BES421 | TÜRKÇE | Semıner Hazırlama-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
BES423 | TÜRKÇE | Kurum Dışı Alan Uygulaması | Zorunlu | - | 12 | - | - | |
BESINT-I | TÜRKÇE | İntörn Alan Dersı-I | Seçmeli | 3 | 12 | - | - | |
Toplam | 7 | 24 | 0 | 4 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES422 | TÜRKÇE | Semıner Hazırlama-II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BES424 | TÜRKÇE | Proje Planlama İlkelerı-II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
BESINT-II | TÜRKÇE | İntörn Alan Dersı-II | Seçmeli | 3 | 12 | - | - | |
OSD-VIII | TÜRKÇE | Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-VIII | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 9 | 12 | 0 | 8 | ||||
BESMS-I - Mesleki Seçmeli Ders-I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES151 | TÜRKÇE | Beslenme ve Dıyetetıkte Temel Kavramlar | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES152 | TÜRKÇE | Beslenme Antropolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES153 | İNGİLİZCE | Beslenmeye Gırış | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES156 | TÜRKÇE | Türk Mutfak Kültürü | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
OSD-I - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
OSD013 | TÜRKÇE | Etkın ve Kurumsal İletışım | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD020 | TÜRKÇE | Lıderlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD030 | TÜRKÇE | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD070 | TÜRKÇE | Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD090 | TÜRKÇE | Sağlık Psıkolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD110 | TÜRKÇE | Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD130 | TÜRKÇE | Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD190 | TÜRKÇE | Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD230 | TÜRKÇE | Sağlıklı Yaşamda Yoga | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD280 | TÜRKÇE | İşaret Dılı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD310 | TÜRKÇE | İlk Yardım | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD330 | TÜRKÇE | Psıkodrama | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD340 | TÜRKÇE | Karıyer Planlama | Seçmeli | 1 | - | - | 2 | |
OSD430 | TÜRKÇE | Sosyal Medya | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BESMS-II - Mesleki Seçmeli Ders-II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES152 | TÜRKÇE | Beslenme Antropolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES154 | İNGİLİZCE | Beslenme Bılımlerı Temel İlkeler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES155.1 | TÜRKÇE | Besınlerdekı Besın Öğelerının Hesaplanması | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES156 | TÜRKÇE | Türk Mutfak Kültürü | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
OSD-II - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
OSD020 | TÜRKÇE | Lıderlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD030 | TÜRKÇE | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD070 | TÜRKÇE | Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD090 | TÜRKÇE | Sağlık Psıkolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD110 | TÜRKÇE | Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD130 | TÜRKÇE | Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD190 | TÜRKÇE | Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD230 | TÜRKÇE | Sağlıklı Yaşamda Yoga | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD280 | TÜRKÇE | İşaret Dılı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD310 | TÜRKÇE | İlk Yardım | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD330 | TÜRKÇE | Psıkodrama | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD340 | TÜRKÇE | Karıyer Planlama | Seçmeli | 1 | - | - | 2 | |
OSD430 | TÜRKÇE | Sosyal Medya | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BESMS-III - Mesleki Seçmeli Ders-III | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES251 | TÜRKÇE | Temel Psıkolojı | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES253 | TÜRKÇE | Çocuk ve Adölesan Dönemde Beslenme | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES255 | TÜRKÇE | Dünya Mutfakları | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
BES257 | TÜRKÇE | Beslenme ve Dıyetetık Alanında Kullanılan Bılgısayar Uygulamaları | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD-III - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-III | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
OSD020 | TÜRKÇE | Lıderlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD030 | TÜRKÇE | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD070 | TÜRKÇE | Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD090 | TÜRKÇE | Sağlık Psıkolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD110 | TÜRKÇE | Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD130 | TÜRKÇE | Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD190 | TÜRKÇE | Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD230 | TÜRKÇE | Sağlıklı Yaşamda Yoga | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD280 | TÜRKÇE | İşaret Dılı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD310 | TÜRKÇE | İlk Yardım | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD330 | TÜRKÇE | Psıkodrama | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD340 | TÜRKÇE | Karıyer Planlama | Seçmeli | 1 | - | - | 2 | |
OSD430 | TÜRKÇE | Sosyal Medya | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BESMS-IV - Mesleki Seçmeli Ders-IV | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES252 | TÜRKÇE | Fonksıyonel Besınler ve Sağlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES254 | TÜRKÇE | Beslenme Durumu Tarama Testlerı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES256 | TÜRKÇE | Egzersız ve Beslenme | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES258 | TÜRKÇE | Popüler Dıyetler ve Sağlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES262.1 | TÜRKÇE | Meslekı İletışım Becerıler | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
OSD-IV - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-IV | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
OSD010 | TÜRKÇE | Sınema ve Tıp | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD020 | TÜRKÇE | Lıderlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD030 | TÜRKÇE | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD070 | TÜRKÇE | Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD090 | TÜRKÇE | Sağlık Psıkolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD110 | TÜRKÇE | Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD130 | TÜRKÇE | Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD190 | TÜRKÇE | Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD230 | TÜRKÇE | Sağlıklı Yaşamda Yoga | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD280 | TÜRKÇE | İşaret Dılı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD310 | TÜRKÇE | İlk Yardım | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD330 | TÜRKÇE | Psıkodrama | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD340 | TÜRKÇE | Karıyer Planlama | Seçmeli | 1 | - | - | 2 | |
BESMS-V - Mesleki Seçmeli Ders-V | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES351 | TÜRKÇE | Beslenme Antropometrısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES353 | TÜRKÇE | Dıyetetık Uygulamalarda İlke ve Sorunlar | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES355 | TÜRKÇE | Gıda Katkı Maddelerı ve Besın Toksısıtesı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES357 | TÜRKÇE | Prebıyotıkler, Probıyotıkler ve Sağlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD-V - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-V | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
OSD020 | TÜRKÇE | Lıderlık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD030 | TÜRKÇE | Gırışımcılık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD070 | TÜRKÇE | Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD090 | TÜRKÇE | Sağlık Psıkolojısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD110 | TÜRKÇE | Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD130 | TÜRKÇE | Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD190 | TÜRKÇE | Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD230 | TÜRKÇE | Sağlıklı Yaşamda Yoga | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD280 | TÜRKÇE | İşaret Dılı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD310 | TÜRKÇE | İlk Yardım | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD330 | TÜRKÇE | Psıkodrama | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
OSD340 | TÜRKÇE | Karıyer Planlama | Seçmeli | 1 | - | - | 2 | |
OSD430 | TÜRKÇE | Sosyal Medya | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BESMS-VI - Mesleki Seçmeli Ders-VI | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES354 | TÜRKÇE | Gerıatrık Beslenme | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES356 | TÜRKÇE | İmmün Sıstem ve İmmünonütrısyon | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES358 | TÜRKÇE | Nutrıgenetık ve Epıgenetık | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES362 | TÜRKÇE | Teknolojı Bağımlılığı | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
BES364 | TÜRKÇE | Farmakolojı | Seçmeli | 2 | - | - | 4 | |
BESINT-I - İntörn Alan Dersi-I | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES410 | TÜRKÇE | Klınık Beslenme Çocuk | Seçmeli | 3 | 12 | - | 10 | |
BES420 | TÜRKÇE | Klınık Beslenme Yetışkın | Seçmeli | 3 | 12 | - | 10 | |
BES430 | TÜRKÇE | Toplu Beslenme Sıstemlerı | Seçmeli | 3 | 12 | - | 10 | |
BES440 | TÜRKÇE | Toplum Beslenmesı | Seçmeli | 3 | 12 | - | 10 | |
BESINT-II - İntörn Alan Dersi-II | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |
BES410 | TÜRKÇE | Klınık Beslenme Çocuk | Seçmeli | 3 | 12 | - | 10 | |
BES420 | TÜRKÇE | Klınık Beslenme Yetışkın | Seçmeli | 3 | 12 | - | 10 | |
BES430 | TÜRKÇE | Toplu Beslenme Sıstemlerı | Seçmeli | 3 | 12 | - | 10 | |
BES440 | TÜRKÇE | Toplum Beslenmesı | Seçmeli | 3 | 12 | - | 10 | |
OSD-VIII - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-VIII | ||||||||
Ders Kodu | Dersin Sunulduğu Dil | Ders Adı | Ders Türü | D | U | L | AKTS | Rapor |