GERİ DÖN

Lisans Programları


SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - BESLENME VE DİYETETİK - - LİSANS



Program Tanıtımı

2018 yılında kurulan İzmir Tınaztepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, ilk kez 2020-2021 Akademik yılında öğrenci kabul etmiştir. İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, İzmir'de bir vakıf üniversitesi bünyesinde mesleki eğitim veren tek kurumdur. Beslenme ve Diyetetik Bölümü lisans programı 4 yıllık eğitim ve öğretim yılından oluşmaktadır. Bölümün hedefi, Beslenme ve Diyetetik alanında uzmanlaşmış mezunlar yetiştirmek, hastalıkların tedavisi için diyet programlarını hazırlayan, bilimsel verileri pratik diyet önerilerine çeviren, bireysel olarak beslenme şekillerini belirleyen, toplu beslenme yapılan kurumlarda beslenme açısından sağlığa uygunluğu sağlayan, mesleki ve etik değerlere sahip bilimsel çalışmaları ve danışmanlıkları ile ulusal/uluslararası platformda tanınan, değer gören ve tercih edilen bir bölüm olmaktır. Bu program uygulamasıyla öğrenci, diyetisyenlik mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerileri kazanıp geliştirmektedir.

Lisans Derecesi

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesi (AYA-YÇ): 1 Avrupa Yeterlilik Çerçevesi-Yaşam Boyu Öğrenme (AYÇ-YBÖ): 6

Beslenme ve Diyetetik Lisans Programı, lise ve dengi meslek liseleri çıkışlı, Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında (YKS) aldıkları Sayısal puanı ile bölüme girmeye hak kazanmış öğrencilere mesleki eğitim ve öğretim sağlamaktadır. Eğitim dili Türkçedir. Bazı meslek dersleri İngilizce seçmeli olarak alınabilmektedir.

Dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift ana dal, Yan dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" (https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191221-3.htm) kapsamında gerçekleştirilmektedir.

Programdan mezun olabilmek için öğrencilerin İZTÜ Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 26-29. Maddelerinde (https://tinaztepe.edu.tr/uploads/lisans-onlisans/mobile/index.html) belirtilen koşulları yerine getirmesi gereklidir.

Beslenme ve Diyetetik Programı, Beslenme ve Diyetetik ile ilgili zorunlu dersler içermektedir. Eğitim planında ayrıca öğrencilere kendi tercihlerine göre seçebilme şansı sunulan "Seçmeli Dersler" bulunmaktadır. Öğrenci 4 yıllık Lisans Programı süresince toplamda 240 AKTS'yi (200 AKTS Zorunlu; 40 AKTS Seçmeli Derslerden) tamamlamalıdır. Programdaki Seçmeli Dersler ilk yıldan başlayarak 4 yıl süresince her yarıyılda alınabilmektedir. Öğrenciler, Beslenme ve Diyetetik alanına yönelik "Toplum Beslenmesi-Yaz stajı" ile "Klinik Beslenme Çocuk", "Klinik Beslenme Yetişkin", "Toplu Beslenme Sistemleri", "Beslenme Diyetetik Alanında Çalışma- Elektif staj" stajlarını hastaneler ve IZTU BDB'nin uygun gördüğü diğer kuruluşlarda yaparak eğitimlerini tamamlamak zorundadır.

Mezunlar kamu/özel kuruluşlarda, yataklı tedavi kurumları, çocuk ve yaşlı bakımevleri, ana-çocuk/toplum sağlığı merkezleri, diyet poliklinikleri bünyesinde "Araştırmacı", "Eğitici", "Tedavi ve Rehabilite Edici", "Yönetici" olarak hizmet vermelerinin yanı sıra Yüksek Öğretim Kurumları'nda "Akademisyen" olarak çalışabilmektedirler. Okulumuzdan mezun olan diyetisyenler 1969 yılında kurulmuş olan Türkiye Diyetisyenler Derneği (TDD)'ne "asil üye" olarak kayıt olabilirler. TDD, Avrupa Diyetetik Dernekleri Federasyonu (EFAD-European Federation of the Association of Dietitians) ve Uluslararası Diyetetik Konfederasyonu (ICDA-International Confederation of Associations of Dietetians) üyesidir.

Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesi (AYA-YÇ): 2 Avrupa Yeterlilik Çerçevesi-Yaşam Boyu Öğrenme (AYÇ-YBÖ): 7

Sınavlar, değerlendirme ve notlandırma "İZTÜ Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" (https://tinaztepe.edu.tr/uploads/lisans-onlisans/mobile/index.html) uyarınca yapılmaktadır. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Tanımları” nda ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.

"İZTÜ Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" “Mezuniyet ve Diplomalar” bölümündeki koşulları sağlayan öğrenciler mezuniyet hakkı kazanır.

Tam Zamanlı

E-Öğrenme

Tam Zamanlı

Bölüm Başkanı: Dr. Öğretim Üyesi Serap Demir Filiz Adres: İzmir Tınaztepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Aydoğdu Mahallesi, 1267/1 Sokak, No:4, Buca-İZMİR Telefon: (850) 822 49 88 Web: www.tinaztepe.edu.tr/bolumler/beslenme-ve-diyetetik

-İzmir Tınaztepe Üniversitesi Kampüsü içinde , 17 adet 50 ile 100 metrekare boyutunda (toplam 1720 metrekare büyüklüğünde), bilgisayar ve internet donanımlı öğrenci derslikler mevcuttur. Öğrencilerin konferans ortamında ders dinleyebilmesi için 250-300 kişilik Amfi Konferans Salonu da yer almaktadır. - Öğrencilerin laboratuvar ortamında demostrasyon yapabilmeleri için Mesleksel Beceriler Uygulama Laboratuarı (150 m2), Anatomi uygulama salonu (250 m2), 3 adet multidisipliner eğitim laboratuarı (toplam 850 metrekare) bulunmaktadır. Fakülte olanaklarına ek olarak, bölümümüz öğrencilerinin mesleki eğitiminde kullanılacak Beslenme İlkeleri Uygulama Laboratuvarı ve Besin Kimyası Uygulama Laboratuvarı bulunmaktadır. - Kütüphane ortamında kaynak kullanım merkezi alanı 750 metrekare olup öğrencilerin elde edebileceği 3372 kitap mevcuttur. - Öğrencilerin sosyalleşebilmeleri, alışveriş yapabilmeleri için açık alanda yeterli sosyal tesis ve alanlar mevcuttur.


Program Çıktıları

1 Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı temel ve mesleki bilgileri kuramsal ve uygulamalı olarak kullanabilme becerisine sahiptir.
2 Beslenme ve Diyetetik'in farklı alanlarında karşılaşabileceği problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, karar verme ve çözme becerisi kazanır.
3 Edindiği güncel bilgi ve becerileri kullanarak sağlıklı bireylerin, toplumun ve hasta bireylerin beslenme durumunu saptama, uygun tıbbi beslenme programlarını oluşturma ve karşılaşabileceği sorunlarda (olgu, olay, ekipman, ürün vb.) analitik düşünceyi kullanarak kanıta dayalı uygun müdahale yaklaşımlarını seçme ve uygulama becerisine sahiptir.
4 Toplu beslenme yapılan kurumlarda besinlerin satın alınmasından, hazırlanması, pişirilmesi servisine kadar bütün süreci yönetebilme, besin güvenliği, kalitesi açısından uygun değerlendirmeleri yapabilme, gruba özgü menü planlaması yapabilme becerisine sahiptir.
5 Beslenme ve Diyetetik uygulamalarında gerekli olan çağdaş bilişim teknolojilerini ve alana özgü teknolojik ekipmanları etkin kullanma becerisi kazanır.
6 Mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir.
7 Yaşam boyu öğrenme ve kalite yönetiminin önemini benimseyerek bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık konusundaki son gelişmeleri takip edebilme ve kendini sürekli geliştirme becerisi kazanır.
8 Beslenme Bilimleri, Diyetetik, Toplu Beslenme Sistemleri ve Toplum Beslenmesi gibi Beslenme ve Diyetetik'in farklı alanlarında ulusal/uluslararası disipliner/interdisipliner ekipte veya bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilme, sorumluluk alma, bilimsel çalışma planlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve yazılı/sözlü olarak raporlama becerisine sahiptir.
9 Tüm yaşam döngüsü boyunca farklı sosyodemografik özelliklere sahip bireylerin/toplumun beslenme durumunu dikkate alarak ulusal/uluslararası düzeyde bireysel/toplumsal beslenme önerilerinin geliştirilmesi; besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması konularında bilgi ve uygulamaya yönelik beceri edinir.
10 Bireye, topluma, mesleğe ve diğer meslek gruplarına karşı mesleki etik ilkelerine uygun davranma bilinci ve mesleki uygulamalarının hukuksal sürecine yönelik farkındalık kazanır. Meslektaşlarına ve topluma örnek olur.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ders Planı

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

BESLENME VE DİYETETİK MUFREDATI

Program Çıktıları

1 Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıta dayalı temel ve mesleki bilgileri kuramsal ve uygulamalı olarak kullanabilme becerisine sahiptir.
2 Beslenme ve Diyetetik'in farklı alanlarında karşılaşabileceği problemleri saptama, tanımlama, yorumlama, karar verme ve çözme becerisi kazanır.
3 Edindiği güncel bilgi ve becerileri kullanarak sağlıklı bireylerin, toplumun ve hasta bireylerin beslenme durumunu saptama, uygun tıbbi beslenme programlarını oluşturma ve karşılaşabileceği sorunlarda (olgu, olay, ekipman, ürün vb.) analitik düşünceyi kullanarak kanıta dayalı uygun müdahale yaklaşımlarını seçme ve uygulama becerisine sahiptir.
4 Toplu beslenme yapılan kurumlarda besinlerin satın alınmasından, hazırlanması, pişirilmesi servisine kadar bütün süreci yönetebilme, besin güvenliği, kalitesi açısından uygun değerlendirmeleri yapabilme, gruba özgü menü planlaması yapabilme becerisine sahiptir.
5 Beslenme ve Diyetetik uygulamalarında gerekli olan çağdaş bilişim teknolojilerini ve alana özgü teknolojik ekipmanları etkin kullanma becerisi kazanır.
6 Mesleki konularda ulusal ve uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurma becerisi edinir.
7 Yaşam boyu öğrenme ve kalite yönetiminin önemini benimseyerek bilim, teknoloji, eğitim ve sağlık konusundaki son gelişmeleri takip edebilme ve kendini sürekli geliştirme becerisi kazanır.
8 Beslenme Bilimleri, Diyetetik, Toplu Beslenme Sistemleri ve Toplum Beslenmesi gibi Beslenme ve Diyetetik'in farklı alanlarında ulusal/uluslararası disipliner/interdisipliner ekipte veya bağımsız olarak etkin bir şekilde çalışabilme, sorumluluk alma, bilimsel çalışma planlama, veri toplama, sonuçları analiz etme, yorumlama ve yazılı/sözlü olarak raporlama becerisine sahiptir.
9 Tüm yaşam döngüsü boyunca farklı sosyodemografik özelliklere sahip bireylerin/toplumun beslenme durumunu dikkate alarak ulusal/uluslararası düzeyde bireysel/toplumsal beslenme önerilerinin geliştirilmesi; besin ve beslenme plan ve politikalarının oluşturulması konularında bilgi ve uygulamaya yönelik beceri edinir.
10 Bireye, topluma, mesleğe ve diğer meslek gruplarına karşı mesleki etik ilkelerine uygun davranma bilinci ve mesleki uygulamalarının hukuksal sürecine yönelik farkındalık kazanır. Meslektaşlarına ve topluma örnek olur.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ATA101 TÜRKÇE Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı-I Zorunlu 2 - - 2
BES111.1 TÜRKÇE Beslenme İlkelerı-I Zorunlu 3 - 4 8
BES113.2 TÜRKÇE Tıbbı Bıyolojı ve Genetık Zorunlu 3 - - 4
BES115.1 TÜRKÇE Genel Kımya Zorunlu 2 - 1 4
BESMS-I TÜRKÇE Meslekı Seçmelı Ders-I Seçmeli 2 - - -
İNG101 İNGİLİZCE İngılızce-I Zorunlu 2 - - 2
OSD-I TÜRKÇE Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-I Seçmeli 2 - - -
TUR101 TÜRKÇE Türk Dılı I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 18 0 5 22
2. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
ATA102 TÜRKÇE Atatürk İlkelerı ve İnkılap Tarıhı-II Zorunlu 2 - - 2
BES112 TÜRKÇE Beslenme İlkelerı-II Zorunlu 3 - 4 8
BES114 TÜRKÇE Fızyolojı Zorunlu 2 - - 4
BES116.1 TÜRKÇE Anatomı Zorunlu 2 - - 4
BESMS-II TÜRKÇE Meslekı Seçmelı Ders-II Seçmeli 2 - - -
İNG102 TÜRKÇE İngılızce-II Zorunlu 2 - - 2
OSD-II TÜRKÇE Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-II Seçmeli 2 - - -
TUR102 TÜRKÇE Türk Dılı II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 17 0 4 22
3. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES211.1 TÜRKÇE Beslenme Eğıtımı ve Danışmanlığı Zorunlu 2 - - 5
BES213 TÜRKÇE Beslenme Bıyokımyası-I Zorunlu 3 - - 6
BES215 TÜRKÇE Besın Kımyası ve Analızlerı-I Zorunlu 2 - 3 6
BES217 TÜRKÇE Besın Mıkrobıyolojısı Zorunlu 2 - - 4
BES219 TÜRKÇE Demografık Yapı ve Sağlık Zorunlu 2 - - 4
BESMS-III TÜRKÇE Meslekı Seçmelı Ders-III Seçmeli 2 - - -
OSD-III TÜRKÇE Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-III Seçmeli 2 - - -
Toplam 15 0 3 25
4. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES212 TÜRKÇE Besın Kontrolü ve Mevzuatı Zorunlu 2 - - 4
BES214 TÜRKÇE Beslenme Bıyokımyası-II Zorunlu 3 - - 6
BES216 TÜRKÇE Besın Kımyası ve Analızlerı-II Zorunlu 2 - 3 6
BES218.1 TÜRKÇE Anne ve Çocuk Beslenmesı Zorunlu 2 - - 5
BES222 TÜRKÇE Fızyopatolojı Zorunlu 2 - - 4
BESMS-IV TÜRKÇE Meslekı Seçmelı Ders-IV Seçmeli 2 - - -
OSD-IV TÜRKÇE Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-IV Seçmeli 2 - - -
Toplam 15 0 3 25
5. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES311 TÜRKÇE Yetışkın Hastalarında Tıbbı Beslenme Tedavısı-I Zorunlu 6 - - 7
BES313 TÜRKÇE Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavısı-I Zorunlu 6 - - 7
BES315 TÜRKÇE Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme-I Zorunlu 3 - - 4
BES317 TÜRKÇE Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Zorunlu 3 - - 4
BES319 TÜRKÇE Bıyoıstatıstık Zorunlu 2 - - 4
BESMS-V TÜRKÇE Meslekı Seçmelı Ders-V Seçmeli 2 - - -
OSD-V TÜRKÇE Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-V Seçmeli 2 - - -
Toplam 24 0 0 26
6. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES312 TÜRKÇE Yetışkın Hastalarında Tıbbı Beslenme Tedavısı-II Zorunlu 6 - - 7
BES314 TÜRKÇE Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavısı-II Zorunlu 6 - - 7
BES316 TÜRKÇE Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme-II Zorunlu 3 - - 4
BES318 TÜRKÇE Toplumda Beslenme Sorunları ve Epıdemıyolojısı Zorunlu 3 - - 4
BES322 TÜRKÇE Araştırma Teknıklerı Zorunlu 2 - - 4
BESMS-VI TÜRKÇE Meslekı Seçmelı Ders-VI Seçmeli 2 - - -
Toplam 22 0 0 26
7. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES419 TÜRKÇE Proje Planlama İlkelerı-I Zorunlu 2 - - 2
BES421 TÜRKÇE Semıner Hazırlama-I Zorunlu 2 - - 2
BES423 TÜRKÇE Kurum Dışı Alan Uygulaması Zorunlu - 12 - -
BESINT-I TÜRKÇE İntörn Alan Dersı-I Seçmeli 3 12 - -
Toplam 7 24 0 4
8. Dönem
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES422 TÜRKÇE Semıner Hazırlama-II Zorunlu 2 - - 4
BES424 TÜRKÇE Proje Planlama İlkelerı-II Zorunlu 2 - - 4
BESINT-II TÜRKÇE İntörn Alan Dersı-II Seçmeli 3 12 - -
OSD-VIII TÜRKÇE Ünıversıte Ortak Seçmelı Ders-VIII Seçmeli 2 - - -
Toplam 9 12 0 8
BESMS-I - Mesleki Seçmeli Ders-I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES151 TÜRKÇE Beslenme ve Dıyetetıkte Temel Kavramlar Seçmeli 2 - - 3
BES152 TÜRKÇE Beslenme Antropolojısı Seçmeli 2 - - 3
BES153 İNGİLİZCE Beslenmeye Gırış Seçmeli 2 - - 3
BES156 TÜRKÇE Türk Mutfak Kültürü Seçmeli 2 - - 3
OSD-I - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
OSD013 TÜRKÇE Etkın ve Kurumsal İletışım Seçmeli 2 - - 2
OSD020 TÜRKÇE Lıderlık Seçmeli 2 - - 2
OSD030 TÜRKÇE Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 2
OSD070 TÜRKÇE Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 2 - - 2
OSD090 TÜRKÇE Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 2
OSD110 TÜRKÇE Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı Seçmeli 2 - - 2
OSD130 TÜRKÇE Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler Seçmeli 2 - - 2
OSD190 TÜRKÇE Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler Seçmeli 2 - - 2
OSD230 TÜRKÇE Sağlıklı Yaşamda Yoga Seçmeli 2 - - 2
OSD280 TÜRKÇE İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
OSD310 TÜRKÇE İlk Yardım Seçmeli 2 - - 2
OSD330 TÜRKÇE Psıkodrama Seçmeli 2 - - 2
OSD340 TÜRKÇE Karıyer Planlama Seçmeli 1 - - 2
OSD430 TÜRKÇE Sosyal Medya Seçmeli 2 - - 2
BESMS-II - Mesleki Seçmeli Ders-II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES152 TÜRKÇE Beslenme Antropolojısı Seçmeli 2 - - 3
BES154 İNGİLİZCE Beslenme Bılımlerı Temel İlkeler Seçmeli 2 - - 3
BES155.1 TÜRKÇE Besınlerdekı Besın Öğelerının Hesaplanması Seçmeli 2 - - 3
BES156 TÜRKÇE Türk Mutfak Kültürü Seçmeli 2 - - 3
OSD-II - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
OSD020 TÜRKÇE Lıderlık Seçmeli 2 - - 2
OSD030 TÜRKÇE Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 2
OSD070 TÜRKÇE Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 2 - - 2
OSD090 TÜRKÇE Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 2
OSD110 TÜRKÇE Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı Seçmeli 2 - - 2
OSD130 TÜRKÇE Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler Seçmeli 2 - - 2
OSD190 TÜRKÇE Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler Seçmeli 2 - - 2
OSD230 TÜRKÇE Sağlıklı Yaşamda Yoga Seçmeli 2 - - 2
OSD280 TÜRKÇE İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
OSD310 TÜRKÇE İlk Yardım Seçmeli 2 - - 2
OSD330 TÜRKÇE Psıkodrama Seçmeli 2 - - 2
OSD340 TÜRKÇE Karıyer Planlama Seçmeli 1 - - 2
OSD430 TÜRKÇE Sosyal Medya Seçmeli 2 - - 2
BESMS-III - Mesleki Seçmeli Ders-III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES251 TÜRKÇE Temel Psıkolojı Seçmeli 2 - - 3
BES253 TÜRKÇE Çocuk ve Adölesan Dönemde Beslenme Seçmeli 2 - - 3
BES255 TÜRKÇE Dünya Mutfakları Seçmeli 2 - - 3
BES257 TÜRKÇE Beslenme ve Dıyetetık Alanında Kullanılan Bılgısayar Uygulamaları Seçmeli 2 - - 2
OSD-III - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-III
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
OSD020 TÜRKÇE Lıderlık Seçmeli 2 - - 2
OSD030 TÜRKÇE Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 2
OSD070 TÜRKÇE Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 2 - - 2
OSD090 TÜRKÇE Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 2
OSD110 TÜRKÇE Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı Seçmeli 2 - - 2
OSD130 TÜRKÇE Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler Seçmeli 2 - - 2
OSD190 TÜRKÇE Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler Seçmeli 2 - - 2
OSD230 TÜRKÇE Sağlıklı Yaşamda Yoga Seçmeli 2 - - 2
OSD280 TÜRKÇE İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
OSD310 TÜRKÇE İlk Yardım Seçmeli 2 - - 2
OSD330 TÜRKÇE Psıkodrama Seçmeli 2 - - 2
OSD340 TÜRKÇE Karıyer Planlama Seçmeli 1 - - 2
OSD430 TÜRKÇE Sosyal Medya Seçmeli 2 - - 2
BESMS-IV - Mesleki Seçmeli Ders-IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES252 TÜRKÇE Fonksıyonel Besınler ve Sağlık Seçmeli 2 - - 2
BES254 TÜRKÇE Beslenme Durumu Tarama Testlerı Seçmeli 2 - - 2
BES256 TÜRKÇE Egzersız ve Beslenme Seçmeli 2 - - 2
BES258 TÜRKÇE Popüler Dıyetler ve Sağlık Seçmeli 2 - - 2
BES262.1 TÜRKÇE Meslekı İletışım Becerıler Seçmeli 2 - - 3
OSD-IV - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-IV
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
OSD010 TÜRKÇE Sınema ve Tıp Seçmeli 2 - - 2
OSD020 TÜRKÇE Lıderlık Seçmeli 2 - - 2
OSD030 TÜRKÇE Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 2
OSD070 TÜRKÇE Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 2 - - 2
OSD090 TÜRKÇE Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 2
OSD110 TÜRKÇE Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı Seçmeli 2 - - 2
OSD130 TÜRKÇE Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler Seçmeli 2 - - 2
OSD190 TÜRKÇE Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler Seçmeli 2 - - 2
OSD230 TÜRKÇE Sağlıklı Yaşamda Yoga Seçmeli 2 - - 2
OSD280 TÜRKÇE İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
OSD310 TÜRKÇE İlk Yardım Seçmeli 2 - - 2
OSD330 TÜRKÇE Psıkodrama Seçmeli 2 - - 2
OSD340 TÜRKÇE Karıyer Planlama Seçmeli 1 - - 2
BESMS-V - Mesleki Seçmeli Ders-V
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES351 TÜRKÇE Beslenme Antropometrısı Seçmeli 2 - - 2
BES353 TÜRKÇE Dıyetetık Uygulamalarda İlke ve Sorunlar Seçmeli 2 - - 2
BES355 TÜRKÇE Gıda Katkı Maddelerı ve Besın Toksısıtesı Seçmeli 2 - - 2
BES357 TÜRKÇE Prebıyotıkler, Probıyotıkler ve Sağlık Seçmeli 2 - - 2
OSD-V - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-V
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
OSD020 TÜRKÇE Lıderlık Seçmeli 2 - - 2
OSD030 TÜRKÇE Gırışımcılık Seçmeli 2 - - 2
OSD070 TÜRKÇE Sağlıkta Kalıte ve Akredıtasyon Seçmeli 2 - - 2
OSD090 TÜRKÇE Sağlık Psıkolojısı Seçmeli 2 - - 2
OSD110 TÜRKÇE Fotoğraf Yorum ve Eleştırısı Seçmeli 2 - - 2
OSD130 TÜRKÇE Müzık Kültürü-II: Popüler Müzıkler Seçmeli 2 - - 2
OSD190 TÜRKÇE Yapay Zeka ve Tıpta Güncel Teknolojıler Seçmeli 2 - - 2
OSD230 TÜRKÇE Sağlıklı Yaşamda Yoga Seçmeli 2 - - 2
OSD280 TÜRKÇE İşaret Dılı Seçmeli 2 - - 2
OSD310 TÜRKÇE İlk Yardım Seçmeli 2 - - 2
OSD330 TÜRKÇE Psıkodrama Seçmeli 2 - - 2
OSD340 TÜRKÇE Karıyer Planlama Seçmeli 1 - - 2
OSD430 TÜRKÇE Sosyal Medya Seçmeli 2 - - 2
BESMS-VI - Mesleki Seçmeli Ders-VI
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES354 TÜRKÇE Gerıatrık Beslenme Seçmeli 2 - - 2
BES356 TÜRKÇE İmmün Sıstem ve İmmünonütrısyon Seçmeli 2 - - 2
BES358 TÜRKÇE Nutrıgenetık ve Epıgenetık Seçmeli 2 - - 2
BES362 TÜRKÇE Teknolojı Bağımlılığı Seçmeli 2 - - 2
BES364 TÜRKÇE Farmakolojı Seçmeli 2 - - 4
BESINT-I - İntörn Alan Dersi-I
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES410 TÜRKÇE Klınık Beslenme Çocuk Seçmeli 3 12 - 10
BES420 TÜRKÇE Klınık Beslenme Yetışkın Seçmeli 3 12 - 10
BES430 TÜRKÇE Toplu Beslenme Sıstemlerı Seçmeli 3 12 - 10
BES440 TÜRKÇE Toplum Beslenmesı Seçmeli 3 12 - 10
BESINT-II - İntörn Alan Dersi-II
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor
BES410 TÜRKÇE Klınık Beslenme Çocuk Seçmeli 3 12 - 10
BES420 TÜRKÇE Klınık Beslenme Yetışkın Seçmeli 3 12 - 10
BES430 TÜRKÇE Toplu Beslenme Sıstemlerı Seçmeli 3 12 - 10
BES440 TÜRKÇE Toplum Beslenmesı Seçmeli 3 12 - 10
OSD-VIII - Üniversite Ortak Seçmeli Ders-VIII
Ders Kodu Dersin Sunulduğu Dil Ders Adı Ders Türü D U L AKTS Rapor